Misiuni în ultimele 24 de ore

Misiuni în ultimele 24 de ore

BULETIN INFORMATIV

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 74 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 54 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

10 incendii dintre care șapte incendii de vegetație uscată produse în localitățiile: Segarcea (2 intervenții), Drănic, Răcarii de Sus, Pielești, Bistreț- sat Plosca și Bratovoești- sat Prunet, două incendii produse în locuința unor persoane din cauza unui scurcircuit electric în municipiul Craiova, str. Bucovăț și pe str. Aleea 1 Izvorul Rece, unde în urma incendiilor au ars un contorul electric, obiecte de mobilier și materiale textile și un incendiu produs la un utilaj agricol (tractor) în localitatea Întorsura, unde în urma incendiului a ars  utilajul agricol în proporție de 90%.

Pompierii doljeni au avut și alte misiuni astfel: trei misiuni pentru transportarea a trei persoane supraponderale cu afecțiuni medicale de la domiciliu la ambulanța SAJ, trei intervenții pentru deblocarea accesului în locuința unor persoane din  municipiul Craiova: str. Ștefan cel Mare, Calea București și str. Milcov,
o
intervenție pentru asigurat măsuri de apărare împotria incendiilor, de stingere a acestora după caz, la o butelie defecta cu pierderi de butan, în municpiul Craiova, str. Drumul Jiului și două activități de recunoaștere/verificare la unitățile sanitare suport COVID din municipiul Craiova.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Poiana Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în localitatea Tunarii Vechi.

            Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

24.08.2023