STOP INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ

STOP INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ


BULETIN INFORMATIV

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 69 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 46 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

            14 incendii, dintre care 12 incendii de vegetație uscată în localitățiile: Giubega, Amărăștii de Jos, Ocolna, Brădești, Cârna, Gighera, Băilești, Calopăr, Panaghia, Poiana Mare, Craiova- cartier Mofleni și Cernătești, în urma incendiilor au ars peste 77 ha vegetație uscată și reziduuri menajere, un incendiu izbucnit în bucătăria unei locuințe, în municipiul Craiova, str. 22 Decembrie 1989 și un incendiu izbucnit la remorca unui autotren, în munincipiul Craiova, Centura de Nord.

            Totodată s-a mai intervenit și în alte patru situații de urgență: o intervenție pentru deblocarea accesului în locuință a unei persoane, din municipiul Craiova, str. Dâmbovița, o intervenție pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la o conductă de gaze fisurată în urma unor lucrări de reabilitare, în comuna Podari, o intervenție pentru transportul unei persoane supraponderale la echipajul SAJ Dolj și o misiunie pentru asigurarea măsurilor de apărare împotria incendiilor, la festivalul "Puppets Occupy Street", organizat în municipiul Craiova.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit în cinci situații de urgență pentru lichidarea incendiilor de pe raza localitățiilor Castranova, Vârtop (2intervenții), Sadova și Caraula.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

29.08.2023